Op 17 maart werden de Buma Awards uitgereikt. Buma Awards zijn de grootste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Tijdens het gala worden prijzen uitgereikt aan de meest succesvolste muziekuitgevers, componisten en tekstschrijvers. De Buma Awards zijn eigenlijk een voorzetting van de Gouden en Zilveren Harpen. De beste tekstschrijver krijgt de Lennaert Nijgh Prijs en de beste componist een Lifetime Achievement Award. Diegene die het meest belangrijk was voor de Nederlandse muziekcopyright krijgt de Gouden Harp. Daarnaast wordt er ook een prijs gegeven voor de muziek van de succesvolste Nederlandse films. Het gala werd in Hilversum gehouden en het werd gepresneteerd door Erik de Zwart.

Mr. Probz en Dotan wonnen gister avond de Buma Awards 2015.

Buma Awards

Dotan was met het nummer Home in 2014 het meest gedraaide, gekochte en gestreamde nummer in Nederland. Mr. Probz was de meest succesvolle Nederlands zanger in het buitenland met het nummer Waves.

Mr. Probz

Mr. Probz is erg blij met de prijs. Mr. Probz had een erg succesvol jaar, vooral het nummer Waves was internationaal erg succesvol. Hij verteld dat 2014 een waanzinnig jaar was en dat hij al vooruitkijkt naar nieuwe uitdagingen en kansen.

mr-probz

Mr. Probz

Dotan

Dotan ziet de Buma Award als een mooie waardering voor zijn werk. Hij had nooit verwacht dat het nummer Home zo succes zou worden. Vooral vindt hij het bijzonder dat het nummer veel verschillende emoties oproept.

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Buma Awards.

Bron Featured Image: Klik hier.