Songfestival 2015

Australië mag voor een keer meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Door het 60-jarige jubileum van het songfestival heeft de ESF organisatie besloten het een extra groot feest te maken. Jaarlijks kijken er miljoenen mensen uit Australië naar het Eurovisie Songfestival. Het land hoeft niet mee te doen met de voorrondes die op 19 en 21 mei zijn. Het staat meteen in de finale op 23 mei. Het Eurovisie Songfestival zal dit jaar plaatsvinden in Wenen.

Hoe het Australische publiek mag stemmen is onduidelijk. Het is vroeg in de ochtend in Australië wanneer de finale wordt gehouden. Wel is het zeker dat de inwoners van Australië in de halve finale hun stem mogen uitbrengen, later moet duidelijk worden of dat ook in de grote finale mag. Vorig jaar trad er een Australische artiest op in de pauze van het songfestival.
Cornald Maas, een Songfestivalkenner en commentator is blij met de deelname van Australië, “Hoe meer landen meedoen, hoe beter”. Het is nog niet bekend welke artiesten het land zal gaan sturen. De deelnemer moet uiterlijk 16 maart bekend zijn.

Conchita-wurst-de-winnares-van-het-vorige-eurovisie-songfestival

Conchita Wurst, de winnares van het vorige Eurovisie Songfestival

Al wint Australië het songfestival, dan zal het volgend jaar alsnog gewoon in een Europees land worden gehouden. Het land mag dan wel weer meedoen.
Nederland werd met The Common Linnets tweede vorig jaar op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar won de Oostenrijkse Conchita Wurst, ook wel de ‘baardvrouw’ genoemd. Dit jaar doet Trijntje Oosterhuis mee voor Nederland.

Bron featured image: klik hier.