Afgelopen weekend was het weer zo ver. Vanuit heel de wereld waren artiesten naar Glasgow gekomen om te horen of ze een van de awards binnen hadden gesleept. Dat het om een minder populaire versie van de VMA’s ging bleek uit het feit dat er toch een aantal grote namen ontbraken onder de gasten.
Ondanks de afwezigheid van veel grote namen was het feest toch een enorm succes.

MTV-EMA -2014-Glasgow

MTV EMA 2014 Glasgow

Prijzen

Op de MTV European Music Awards is de Britse boyband One Direction het vaakst in de prijzen gevallen. De groep sleepte de prijzen voor de beste fans, de beste live-act en beste pop in de wacht. Helaas konden de jongens er niet bij zijn, ze hadden namelijk een ander optreden.
Boybands zijn weer immens populair is gebleken. De Australische jongensgroep 5 Seconds of Summer is namelijk ook meerdere malen in de prijzen gevallen. Zij gingen naar huis met Best Push en Best New.

Twee vrouwelijke artiesten is het gelukt om meer dan 1 prijs te winnen. Katy Perry kreeg voor haar videoclip ‘Dark Horse’ de prijs voor beste videoclip en ze ontving ook de ‘Best Look’ award. Ariana Grande won de awards voor het beste nummer en beste zangeres.

Andere belangrijke prijzen werden gewonnen door Justin Bieber (Best Male), 30 Seconds To Mars (Best Alternative), Linkin Park (Best Rock), Calvin Harris (Best Electronic), Enrique Iglesias (Wordwide Stage) Nicki Minaj (Best Hiphop) en Bibi Zhou (Best Wordwide). Ozzy Osbourne werd geëerd voor zijn werk met een Global Icon Award.

Nicki Minaj, de winnares van beste hiphopact was de host van het evenement. Naast het aan elkaar praten van de awardshow trad ze ook op met haar nummer Anaconda.

Voor de lijst met alle winnaars: klik hier

Relatief rustig

Waar bij voorgaande EMA’s altijd wel wat vreemds gebeurde was het dit jaar relatief rustig. Iedereen kan zich de acties van Miley Cyrus van vorig jaar nog herinneren. Zij stak een jointje op het podium om en tijdens haar twerk-act liet ze zich op haar kont slaan door een lilliputter. Wellicht dat er volgend jaar wel weer wat geks gebeurt. De awardshow is dan in Milaan, Italië.