Jay Z, de bekende rapper en producent uit Amerika gaat met zijn nieuwe muziekstreamingdienst Tidal de concurrentie aan met Spotify. Tidal biedt een ‘hogere kwaliteit’ muziek aan dan Spotify. De streamingdienst zal 19,95 dollar per maand gaan kosten.

Livestream

Populaire artiesten en bands als Beyonce, Rihanna, Coldplay, Kayne West, Nicki Minaj en Madonna tekenden een contract tijdens een livestream op Tidal.com. Bekende artiesten kunnen mede-eigenaar worden van Tidal. Daarnaast zegt het bedrijf dat het de artiesten veel beter betaald dan de bestaande streamingdiensten.

Duur

De hogere kwaliteit is alleen beschikbaar wanneer je de Tidal Hifi met hoge kwaliteit kiest. Er is ook een goedkopere optie, daarvoor betaal je 9,99 euro per maand. Die prijs is wel vergelijkbaar met andere bestaande streamingdiensten. Tidal heeft geen gratis versie, Spotify heeft die wel. Tidal biedt wel op dit moment een gratis probeermaand aan.
De prijs van de betere muziekkwaliteit is ook hoger dan die van concurrenten. Tidal zegt dat ze door de hogere prijs hun artiesten beter betaald kunnen worden.
Taylor Swift is ook te beluisteren op Tidal. Zij liet eerder haar muziek verwijderen van Spotify.

logo-Tidal

Muziekstreamingdienst Tidal

Apple

Er gaan geruchten rond dat Apple ook werkt aan een muziekstreamingdienst. De streamingdienst van Apple zou waarschijnlijk gebaseerd zijn op de streamingdienst van Beats Music.

Spotify

Spotify is nu de grootste muziekstreamingdienst. Dit komt doordat de gratis versie erg populair is bij veel gebruikers.

Bron Featured Image: klik hier.