De bekende zanger Pharrell Williams heeft laten weten dat hij geen plagiaat heeft gepleegd bij het schrijven van het nummer Blurred Lines.
In de rechtszaak deze week getuigde hij niet op zijn gemak. De zanger is door de nabestaanden van Marvin Gaye aangeklaagd. Zij vinden dat het nummer te veel lijkt op het nummer Got To Give It Up van Marvin Gaye.

Pharrell Williams heeft toegegeven dat hij in eerder interviews heeft gezegd dat hij Marvin Gaye heeft proberen na te doen. Hij vertelde dat hij zich pas later realiseerde dat het lied dezelfde stijl heeft als Got To Give It Up. Tegen Los Angeles Times zei de zanger het volgende: “Ik respecteer zijn werk meer dan ik in woorden kan uitdrukken.”
Williams heeft ongeveer een uur in op de getuigenbank gezeten. Op de vraag of hij het heeft geprobeerd het gevoel van de late jaren 70 op te roepen antwoordde hij: “Gevoel, maar dat is geen inbreuk op het auteursrecht.”

Robin Thicke

Williams heeft in de rechtszaal bevestigd dat hij de tekst alleen geschreven heeft. Hoewel hij het zelf geschreven heeft die het ook gedeeld met zanger Robin Thicke. Robin Thicke heeft vorige week aangegeven dat het lied al bijna af was wanneer hij arriveerde in de studio.

zanger-robin-thicke

Zanger Robin Thicke

T.I.

Naast Pharrell Williams en Robin Thicke is ook rapper T.I. in het nummer te horen. Hij wordt binnenkort ook in de getuigenbank verwacht.

Het nummer waarover het gaat:

Bron featured image: klik hier.