Trijntje Oosterhuis, zangeres en jurylid van het talentenjacht programma The Voice of Holland gaat Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival 2015 in Wenen.

”Een grote eer”

Dit werd bekend gemaakt in het tv-programma Gouden Uren op NPO Radio 2. Het wordt alweer de 60ste editie van het festival.

Trijntje liet het volgende weten: “Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei 2015 in Wenen. Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk. We zijn in de afrondende fase van het maken van het liedje dat we voor ogen hebben. De song is mede geschreven door Anouk, en het is erg fijn voor mij dat zij haar ervaringen met het Songfestival met mij wil delen. De gesprekken met AVROTROS over hoe we een en ander denken te gaan aanpakken waren bijzonder constructief. Ik heb er echt heel veel zin in!”

‘Walk Along’

Onlangs is ook het nummer dat gezongen gaat worden door Trijntje vrijgegeven. ‘Walk Along’ heet het. Gisterochtend liet Trijntje het nummer horen in de Gouden Uren op NPO Radio 2.

Trijntje heeft een goed gevoel bij het nummer. Anouk, die in 2013 meedeed aan het Songfestival zingt ook mee, maar in koortjes. Ook heeft Anouk het nummer in 2013 al geschreven. Dat Trijntje dit nu mag zingen noemt ze een grote eer.

Andere stijl

De zangeres zegt het een fris en catchy nummer te vinden. Ook zegt ze dat het anders is dan haar normale stijl.

‘Walk Along’ is hieronder te beluisteren.

Om onze vorige vertegenwoordigster te overtreffen moet Trijntje hoger komen dan de negende plek.

Wij denken dat haar dit zeker gaat lukken!