Ook dit jaar zal er weer een nieuwe editie van 3FM’s Serious Request plaatsvinden. Drie dj’s zullen plaatsnemen in een glazen huis om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar het Rode Kruis, welke aandacht vraagt voor seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden. 

De locatie is ook al bepaald, het glazen huis zal dit jaar gevestigd zijn in Haarlem. Dit is de woonplaats van Jacqueline Govaert, de zangeres die bekendheid verwierf met de band Krezip. En dat is reden genoeg om haar de eer te geven om het themanummer te laten schrijven.

Vanochtend kondigde 3FM dj Giel Beelen namelijk aan dat het nummer Make More Sound van Jacqueline Govaert eind november uitkomt, en dat het tijdens Serious Request 2014 gedraaid zal worden als themanummer. Alle opbrengsten van zowel de single als Serious Request zelf zullen naar het Rode Kruis gaan.

Het zes dagen durende evenement, waarbij de dj’s niets eten en slechts zeer beperkt slapen, bracht vorig jaar maar liefst 12 miljoen euro op. Luisteraars kunnen geld doneren in ruil voor een verzoeknummer op de radio. Toen werd het themanummer verzorgd door de Zeeuwse band Racoon. Deze editie zal overigens al de 10e zijn die gehouden wordt, na de eerste editie in 2004.