De Belgische singer-songwriter Paul van Haver, beter bekend als Stromae, heeft vandaag bij College Tour een dubbel platina-award gekregen voor zijn immens succesvolle album Racine Carrée. De verzameling muziek is al meer dan een jaar terug te vinden in de Nederlandse album top 50 te vinden. 

Tijdens het programma College Tour, waarin interviewer Twan Huys samen met een honderdtal studenten vragen afvuurt op bekende personen, werd Stromae verrast met de dubbel platina-award. Deze titel houdt in dat het album meer dan 80.000 keer is verkocht in Nederland, iets wat nog maar weinig gebeurt sinds de opkomst van iTunes en Spotify. Hier worden nummers namelijk veelal per stuk gekocht of beluisterd, in plaats van per album.

In het programma deed hij onder andere een boekje open over zijn verleden en zijn privéleven. De sympathieke, bescheiden Belg gaf antwoord op alle vragen van Twan en de studenten, en wist hiermee de nodige respect te krijgen van het publiek.

Nog een leuk detail: Stromae kreeg via een vriendin een uitnodiging om bij Madonna langs te gaan in haar appartement in New York. Ze is namelijk erg gecharmeerd van de zanger en wil graag een samenwerking aangaan. Stromae heeft vervolgens de uitnodiging geaccepteerd, en wie weet zien we wel een nummer verschijnen met beide artiesten.