De muziek podcast – Dirty Disco.

Podcasts worden steeds populairder, steeds meer mensen maar ook bedrijven ontdekken de vele voordelen van een podcast. Maar wat is een podcast nu eigenlijk?

Wat is een podcast?

Een podcast is in feite een audio aflevering waarin wordt gepraat en of muziek wordt gedraaid. Vaak zijn dit series waarvan er wekelijks, of maandelijks nieuwe afleveringen van worden gemaakt. Waar jij je als luisteraar vervolgens op kunt abonneren.

 

Door te abonneren blijf je op de hoogte.

Dat abonneren kan via verschillende podcast apps, zo blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen van je favoriete podcasts.

 

In een podcast kan het dus over werkelijk van alles gaan. je kunt een podcaster daarom heel goed vergelijken met een vlogger die een eigen Youtube kanaal heeft. Alleen bij een podcast moet je de video wegdenken. Je houdt dan het geluid over. In een podcast aflevering kan het werkelijk over van alles gaan. Dit is afhankelijk van welke podcast je volgt en wat je interesses zijn. Zo zijn er echt ontzettend veel verschillende podcasts te vinden.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen op het gebied van Technologie en daarvoor deze tech podcasts volgt. Of dat je meer wilt weten over sport, wetenschap of een gezonde lifestyle. Overal is wel een podcast te vinden.

 

Ook veel waardeloos materiaal.

Een nadeel van de vele podcast is wel dat er ook veel mensen zijn. Die niet echt toegevoegde waarde bieden. En alleen op basis van hun bekendheid een beetje slap praten en vooral zichzelf heel grappig vinden.

 

Tussen het gros aan podcast aanbieders. Heb je ook veel DJ’s die hiermee hun bekendheid willen vergroten en op deze manier de podcast doelgroep willen aanspreken. Veel bekende Nederlandse DJ’s zijn hier een voorbeeld van, en hebben bijna allemaal een eigen podcast.

 

Kwalitatieve podcast, die waardevolle content bieden.

Toch zijn er ook nog kwalitatieve podcast, waar je echt wat aan hebt. Ook wanneer het aankomt op muziek. Zo is er de bekende muziek podcast Dirty Disco, waar de DJ en presentator je vooral op de hoogte houdt van nieuwe muziek uit de elektronische muziekscene. In de Dirty Disco podcast, wordt vooral aandacht gegeven aan de muziek die je doorgaans niet zo snel op de radio hoort. De minder commerciële muziek die vaak beter is en dus de aandacht verdient.

De Dirty Disco Music Podcast.

In deze podcast wordt dus vooral muziek gepromoot. Er wordt achtergrondinformatie gegeven, veel releases zijn zelf sop vinyl beschikbaar en het leuke van de podcast is. Dat naast de presentatie ook alle muziek op een toffe manier aan elkaar is gemixt Zoals DJ’s dat ook in de club doen. Dit kom je op de radio zelden tegen en maakt het luisteren naar deze podcast extra leuk.

 

Kortom Dirty Disco is een van de betere podcasts op het gebied van muziek. De Dj en Host die het presenteert is Nederlands, maar praat in het Engels en daardoor is het het muziekprogramma voor iedereen wereldwijd toegankelijk. Op deze manier biedt Dirty Disco een groot platform om muziek en artiesten te promoten.

buma-awards-2015

Buma Awards 2015

Op 17 maart werden de Buma Awards uitgereikt. Buma Awards zijn de grootste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Tijdens het gala worden prijzen uitgereikt aan de meest succesvolste muziekuitgevers, componisten en tekstschrijvers. De Buma Awards zijn eigenlijk een voorzetting van de Gouden en Zilveren Harpen. De beste tekstschrijver krijgt de Lennaert Nijgh Prijs en de beste componist een Lifetime Achievement Award. Diegene die het meest belangrijk was voor de Nederlandse muziekcopyright krijgt de Gouden Harp. Daarnaast wordt er ook een prijs gegeven voor de muziek van de succesvolste Nederlandse films. Het gala werd in Hilversum gehouden en het werd gepresneteerd door Erik de Zwart. Lees “Buma Awards 2015” verder »

het-eurovisie-songfestival

Australië mag eenmalig meedoen aan Eurovisie Songfestival

Songfestival 2015

Australië mag voor een keer meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Door het 60-jarige jubileum van het songfestival heeft de ESF organisatie besloten het een extra groot feest te maken. Jaarlijks kijken er miljoenen mensen uit Australië naar het Eurovisie Songfestival. Het land hoeft niet mee te doen met de voorrondes die op 19 en 21 mei zijn. Het staat meteen in de finale op 23 mei. Het Eurovisie Songfestival zal dit jaar plaatsvinden in Wenen. Lees “Australië mag eenmalig meedoen aan Eurovisie Songfestival” verder »