Oliver Heldens, dé artiest op dit moment, heeft dit jaar zijn entree gemaakt in de dance scene met zijn nummer Gecko. Met deze track heeft hij het (future) house genre nieuw leven ingeblazen.

Voor de mensen die de track nog niet kennen:

Hoe is het begonnen?

Toen Olivier dertien jaar oud was begon hij voor het eerst met dj’en. Toen hij zeventien jaar was werd hij ontdekt door Spinnin’ Records. Meteen tekenen zat er voor de jonge artiest helaas niet in omdat het label vond dat hij nog wat verbeterpunten had en zich nog eerst verder moest ontwikkelen.

In juli 2013 heeft Oliver Heldens de track Gecko gemaakt. Gecko stond toen al in onze playlist.
Gecko werd niet meteen opgepikt door het grote publiek, dat duurde even. Olivier wilde niet wachten en stuurde zijn track naar Tiësto, die na een kwartier al meteen reageerde dat hij de plaat wilde hebben en wanneer hij kon afspreken om kennis te maken. ‘’Dit kan nog eens groot worden’’ aldus Tiësto.

Vanaf dat moment zijn de connecties in de muziekwereld van de jonge artiest gigantisch geworden en draait hij tegenwoordig op de grootste festivals en feesten, waar hij het publiek altijd de avond van hun leven geeft.

MTV Brand New act 2014

Onlangs is Olivier uitgeroepen door MTV tot Brand New act 2014, dit is niet onverdiend. Hij hoort bij een van de grootste acts op dit moment. Om het te vieren organiseert MTV een Oliver Heldens exclusive showcase. Tickets voor dit feest kan je niet kopen, alleen winnen.

Waarom wij zo gek op hem zijn

Wij zijn grote fans van Oliver Heldens. Dit niet alleen omdat hij geweldige muziek maakt, maar ook omdat hij lekker zichzelf is. Als je geabonneerd bent op de Facebook pagina van Olivier, zie je bijna dagelijks selfies van hem voorbij komen waar hij nuchtere en sarcastische teksten bij zet. Net zoals het publiek van zijn muziek houdt, kan hij er zelf ook van genieten. Dit laat hij wel blijken. Op veel feesten als hij zijn eigen tracks draait, komt hij achter de dj booth vandaan en begint hij mee te dansen met het publiek.

(Zet je geluid niet te hard, want het geluidskwaliteit van de video is niet goed)

Nu snap je waarom wij zo’n fan van hem zijn!

Tegenwoordig blijft de fanbase van Oliver Heldens groeien en wordt hij steeds bekender. Ook in de studio zit hij zeker niet stil. Bijna maandelijks zien we previews en releases van nieuwe tracks voorbij komen en werkt hij samen met grote internationale producers/dj’s zoals Sander van Doorn en Gregor Salto.

Onlangs zijn grote succes blijft Olivier lekker zichzelf en doet hij wat hij leuk vindt!