Rolling Stone, het Amerikaanse muziekblad heeft een lijst van de top 100 beste artiesten gemaakt. In de lijst zijn artiesten zoals Michael Jackson, Tupac Shakur en Elvis terug te vinden. Van deze drie artiesten heeft alleen Elvis de top 10 kunnen halen. Onderstaand de top 10.

10. Ray Charles

 
De blinde afro-Amerikaanse zanger Ray Charles heeft in zijn leven veel mensen beïnvloed. Met zijn loepzuivere stem en soul was hij een van de belangrijkste artiesten in de blues. Geboren in Albany (Georgia) op 23 september 1930 en overleden op 73 jarige leeftijd in Beverly Hills (Californië) op 10 juni 2004. Ray Charles zijn allergrootste hit was: ‘Hit the road Jack’. Het nummer werd uitgebracht in 1961.

9. Aretha Franklin

 
The Queen of Soul, Aretha Franklin is de enige vrouwelijke artiest in de top 10. Binnen de ‘Soul’ is er niemand die om haar heen kan. Ze is geboren in Memphis (Tennessee) op 25 maart 1942 en tot op de dag van vandaag nog altijd actief in de muziekwereld. Haar grootste hit scoorde ze in 1967 met het nummer ‘Respect’.

8. Little Richard

Richard Wayne Penniman zoals Little Richard eigenlijk heet is een afro-Amerikaanse rock-‘n-roll zanger. De zanger wordt veelal in één adem met gerenommeerde rock-‘n-roll artiesten als Elvis genoemd. Richard is geboren in Macon (Georgia) op 5 december 1932.

7. James Brown

‘The Godfather of Soul’ zoals James Joseph Brown, Jr. ook wel werd genoemd is een van de meest controversiële artiesten van de 20e eeuw. De zanger zou geboren zijn in Barnwell (South Carolina) op 3 mei 1933 maar er zijn echter bronnen die beweren dat mr. Brown geboren is in 1928 in Pulaski (Tennessee)

6. Jimi Hendrix

James Marshall (Jimi) Hendrix, geboren als Johnny Allen Hendrix is een van de meest invloedrijke gitaristen van de vorige eeuw. Misschien zelfs wel de meest invloedrijke. Met zijn gitaarspel bracht hij een revolutie. Geboren op 27 november 1942 in Seattle (Washington) en op 27 jarige leeftijd overleden in Londen op 18 september 1970.

5. Chuck Berry

Charles Edward Anderson Berry, geboren in St. Louis (Missouri) op 18 oktober 1926 is een van de eerste leden van de Rock and Roll Hall of Fame. Hij is ook een van de grondleggers van R&B.

4. The Rolling Stones

The Stones is een van de grootste bands ooit. Sinds 1962 actief tot op de dag van vandaag. In 2014 was de band nog een van de grootste namen op het festival PinkPop.

3. Elvis Presley

The King, The King of Rock & The King of Music. Dit waren de bijnamen van een van de grootste artiesten ooit. Dat Elvis deze bijnamen kreeg geeft een goed beeld van de invloed die hij heeft gehad op de Rock muziek.

2. Bob Dylan

Robert Allen Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan. De Amerikaanse popmuzikant die bekend stond als de stem van zijn generatie was een ongekend goede artiest. Zo wilde hij zelf echter nooit bekend staan. Met tientallen hit noteringen is het niet vreemd dat Bob Dylan op de tweede plek staat in deze lijst.

1. The Beatles

Waarschijnlijk is de band de meest invloedrijke band ooit. The Beatles braken door in 1963 en sindsdien raakt men niet uitgepraat over de 4 leden. De band was eigenlijk de eerste band waarbij de (vooral vrouwelijke) fans zo hard gilden dat tijdens liveoptredens de muziek bijna niet meer hoorbaar was.